ВИНИКНЕННЯ ТА РОЛЬ ІНСТИТУТУ ПРЕФЕКТА В КОНТЕКСТІ «ФОРМУЛ» ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН

Автор(и)

  • Анна Валеріївна Гейко Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка
  • Тетяна Миколаївна Мілова Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка https://orcid.org/0000-0002-1480-6772

DOI:

https://doi.org/10.36550/2522-9230-2021-11-125-129

Ключові слова:

префект, префектура, децентралізація, органи місцевого самоврядування, державне управління

Анотація

Стаття присвячена дослідженню інституту префекта, його виникнення, становлення та призначення. Проаналізовано роль префектури як інституту правового регулювання та як моделі на місцях в аспекті «формул», які існують в європейській практиці.

Досліджено доктринальні підходи до поняття «префект». З’ясовано, що походження терміну сягає Стародавнього Риму, в якому дана посадова особа очолювала окремий підрозділ адміністрації, суду чи армії.

Визначено, що в сучасному розумінні термін «префект» має два значення, а саме: як вищий представник держави на рівні департаменту або регіону (функція) та як ранг (спеціалізація), що поділяється на декілька класів з розвитком кар’єри.

Для більш детального розуміння поняття «префект» перелічено та охарактеризовано його функції, а саме: політичні, адміністративні та соціально-економічні. Політичний напрямок діяльності префекта передбачає представництво уряду в департаментах та регіонах, інформування його про стан справ, нагляд за дотриманням законності. Адміністративні функції передбачають координацію роботи державних відомств, оперативне керування пожежною службою, керівництво поліцією та контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування. Соціально-економічний аспект діяльності префекта спрямований на виконання урядових програм на рівні департаментів та регіонів.

У досліджені зосереджено увагу також на «формули» запровадження інституту префектури. Проаналізовано французьку, італійську, іспанську та польську «формули» запровадження інституту префектури. Окреслено їх значення та досвід для відповідних країн.

Зауважено, що природа походження префектів як державних представників в проаналізованих країнах передбачає втілення виконавчої влади на місцях, має спільний порядок призначення та конституційне закріплення.

Посилання

Бровко О. М. Виникнення та функціонування інституту префекта в європейських країнах на прикладі Польщі (досвід для України). Evropský politický a právní diskurz. 2015. Sv. 2 Vyd. 6. С. 113 – 118.

Вовканич С. Й. Префекти в системі децентралізації влади: новий інститут, модерна інституція (організація) чи розвиток в Україні неоінституціоналізму. Регіональна економіка. 2016. № 2. С. 18 –33.

Ворона П. В. Зарубіжний досвід діяльності префектур та українські реалії (уроки для України). Вісник Національної академії державного управління при Президентові України. Серія : Державне управління. 2016. № 1. С. 111 – 118.

Сюта С. В. Децентралізація влади як фактор зміцнення самостійності регіонів та забезпечення їх самодостатності. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. 2017. № 4. С. 145 – 156.

Шинкарьов А. М. Формування інституту префекта на регіональному рівні: європейський управлінський досвід. Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України. 2019. № 2. С. 200 – 205.

Шляхтун П.П. Конституційне право: словник термінів. Київ, Либідь. 2005. 568 с.

Хрущ В. Префекти: хто візьме відповідальність за новий інститут влади. URL: https://ua.interfax.com.ua/news/blog/691819.html (дата звернення: 08.10.2021).

Downloads

Номер

Розділ

СЛОВО МОЛОДИМ ВЧЕНИМ